TARİHÇE

25.07.2022 187

Fethiye Mahallesinde ilk defa okul 1928 yılında tek derslikli üç yıl öğretim süreli tek öğretmenli bir okul olarak açılmıştır. Okulun ilk öğretmeni ve müdürü olan Ahmet TAŞKIN bey´dir. O zamanki okul bir derslikten ibaret olup duvarları çatladığından bir rapor ile kapatılmıştır. O zamanlar Fethiye 60 haneli küçük bir köydür. Okul kapanınca köylüler çocuklarını komşu köye Hamitlere göndermişlerdir. Fethiye köyü 1877-1878 yıllarında Bulgaristan´dan gelen muhacirler tarafından kurulmuştur. Köyün kuruluşuna o zamanın valisi Ahmet Vefik Paşa bizzat katılmıştır. Köyün bulunduğu yer ormanlık, çalılık ağaçlarla kaplı olduğu için çevresi açılarak geniş bir alan çevirdikleri için Fethiye denilmiştir. Okul tekrar 1933-1934 yıllarında beş yıl öğretim süreli olarak açılmıştır. Fethiye Köyü 1988 yılında Büyük Şehir sınırları içine alınarak, Fethiye mahallesi adını almıştır. Okul 1993- 1994 eğitim öğretim yılında 8 yıl süreli eğitime geçilmiştir. 1994 yılında bünyesinde anasınıfı açılmıştır.

2017 yılı itibariyle okulumuz bünyesinde Şehit Öğretmen Şekip Akın İlkokulu Müdürlüğü, Fethiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü ve Fethiye Ortaokulu Müdürlüğü olarak hizmet vermektedir.